Nya tider.

2010-10-12 / 13:46:09
Tack Camilla för att du äntligen fick mig att också att dra käppen ur röven. I hate blogg.se. Så jävla värdelös. Antagligen för att jag är k-a-s-s på koder osv. Har inte nerver till att börja lära mig just nu heller.

Så, jag byter också blogg. Äntligen. Jisses vad jag har tänkt på detta LÄNGE nu.

Så, vill ni ha adressen så får ni fråga efter den ^^

Ni kan skicka ett mail (jessie_85_@hotmail.com), eller via tex. facebook.


Fridens Liljor.

You're amazing.

2010-10-11 / 21:49:21


When I see your face, there's not a thing that I would change. Cause you're amazing. Just the way you are.

Matvägran.

2010-10-11 / 20:40:55
Ja, Siri vägrar att äta. Jätte roligt. Idag har hon fått i sig liiiite gröt, en skiva ost och lite vattenmelon. Det är väl ungefär det.

Det är inte första gången hon är i en vägra-mat-period, och som tur är så brukar de gå över hyffsat snabbt. Nåja. Hon dricker, skiter, växer, sover och är nöjd och glad. Så det är väl ingen skada skedd egentligen. Men det känns lite hopplöst till och från.

På tal om sömn så har hon nu i takt med att hon börjat sova som en gris på nätterna, även skjutit fram sin dagstupplur med över TVÅ timmar. Förut gick hon vid 11-tiden, och nu går hon vid 13:30 tiden ungefär.

Och herregud vad ungen har börjat att prata. Helt sjukt. Munnen går i ett på henne. Det är verkligen en otroligt rolig period av utvecklingen. Språket har verkligen tagit fart, men det är inte så konstigt med tanke på hur mycket människor hon alltid har runt sig som pratar med henne.Jag har fortfarande huvudvärk, no surprise. Skulle lämna blodprov imorgon men skjuter på det tills jag känner mig bättre, onsdag eller torsdag kanske. Kommer omöjligt upp ur sängen före kl 12. Förbannat jobbigt är det. Har legat på soffan heeela dagen och kvällen med vetekudden runt nacken.

5.

2010-10-11 / 11:57:12
Inne på dag nr. 5 med huvudvärk nu. Svårt att ta sig ur sängen på morgonen, bara för att landa på soffan. Jag har stundvis så ont så jag skakar. Roligt.

Nåja, som sagt, dag 5 nu. Det brukar max hålla i sig en vecka, sen brukar jag iaf få ha en vilodag. Så, hoppas på det nu.

Det är ju ingen förbättring sen de minskade mina mediciner, så antingen har dom minskat för lite, eller så är det något annat. Nä, nu måste jag lägga ner skallen igen.

13,5 timmar.

2010-10-10 / 11:42:03
Ja, så länge sov Siri inatt. Från 19:00 till 08:30. Aaah, så skönt. Lugnt och tyst, utan gnällande. Perfekt sådär en lördagsnatt.

Själv är jag inne på ... vadå... dag 4 med huvudvärk? Idag är det även värre än tidigare. Nästan så att det är smärtsamt att blogga för att jag bara vill stänga ögonen och hugga av mig huvudet. Jag blir så förbannat trött på detta. Tar sån enorm kraft av en, att gå runt och ha ont heeela tiden. Och huvudet är väl värsta stället.

Så min natt var ju inte lika bra som Siris. Återkommer om det lugnar sig i skallen.

Inträdessamtal med psykolog.

2010-10-09 / 19:49:18
Ja, jag funderar starkt på om det är en fördel eller en jävligt stor nackdel i mitt fall.

Det är ju inte som att mitt liv varit händelselöst direkt. Jag är lite rädd för psykologer faktiskt, och hurdana reaktioner från mig som dom kan locka fram. Haha, skulle väl sluta med att jag blir bannlyst från alla skolor efter det.

Lika bra att stryka den skolan från listan tror jag ^^

^^

2010-10-09 / 19:31:44

Livliga drömmar.

2010-10-09 / 13:01:25
Ja fy vad jag har drömt mycket de senaste nätterna. Inatt drömde jag att jag tappade bort Siri. Fy va hemskt det var. Vi hade lämnat henne hemma för vi trodde mamma var här, när vi kom tillbaka var det tomt. Siri hade varit i kylskåpet iaf och lämnat 3 påtuggade lördagskorvsskivor. Nåja, i slutändan hittade vi henne ligga ute i gräset och titta på himlen.

Men usch. Sprättade upp ur sängen och fattade först att jag drömt när jag var halvvägs till vardagsrummet. Och där satt Siri i säcken på golvet och log åt mig när jag kom. Pust. Jag hatar att drömma sådär livligt. Känns som att man varit vaken hela natten och man känner sig tröttare än när man gick och la sig.

Läkarpremiär.

2010-10-08 / 19:36:02
Ja igår var Siri till läkare för första gången (om man bortser från BVC). Hon har besvärats av en sån hosta de senaste dagarna. Så, hostmedicin blev ordinationen. INTE poppis hos Siri kan jag lova. Nåja. Hon hade varit snäll och glad fast doktorn tittade både i öron, hals och lyssnade på lungorna. Duktig flicka!

Samtidigt var jag och mätte blodtrycket, men nu var tydligen ordinationen en 24 timmars blodtrycksövervakning. Så jag väntar på en kallelse för det.

Annars har Siri börjat sova otroligt bra måste jag säga. Verkligen rekordnätter den senaste veckan. Sover 11-12 timmar som en stock. Kanske vaknar och gnäller till en gång men somnar snabbt igen. Himla skönt!

Stora ungarna ligger framför tv:n och tittar på Djungelboken. När Siri var vaken så såg dom på Små Einsteins, och Siri klappade händerna när dom sa i tv:n att man skulle göra det, och tjöt av glädje. Gullet. Roligt när man märker att hon faktiskt lyssnar på tv:n också, och förstår vad dom säger. Till skillnad från att bara titta.

Ja inte har jag alls någonting vettigt att berätta idag annars.

Jo att vi räknade ihop årets skörd (hittills) av apotekskvitton, och vi är uppe i nästan 500e. Haha. Fyfan.

Våld och vilja?

2010-10-07 / 20:54:22
Eller med ett stort jävlar-anamma?

Klarar man allt då? Börjar tvivla på mig själv lite här. Hm. Högsta betyg i allt? Finns det ens en möjlighet att man kan klara av det på gymnasienivå?

Jag blev trött nu när jag började tänka på det. Jag är så förbannat envis, men frågan är om det räcker?

Kan alla människor plugga sig smarta?

Men ÅH!

2010-10-06 / 15:15:36
Äntligen hörde min läkare av sig. Gud vilka tankar som snurrat i mitt huvud sen kl. 11.00 imorse. 5 timmars helvete. Fy sjutton.

Men: "CT:n var normal". (Jag tar då förgivet att han menade normal för en normal människa utan hjärntumörer.) 

Fyfan vad skönt, ni kan inte förstå. 


Jag har också huvudvärk igen, för första gången på flera dagar. Men, just nu så känns den inte så farlig mitt i allt ^^

CT:n gjord.

2010-10-06 / 10:53:31
Lugn som en filbunke var jag när jag la mig ner. I samma takt som maskinen började spinna så började även min tankar komma. En känsla av olust i hela kroppen spred sig i ungefär samma takt som kontrastvätskan.

Jag hör mig själv svara "Nä, jag har varit med om värre", när sköterskan frågar om det känns jobbigt. Hur många gånger har jag inte sagt just den repliken?

På väg ut från sjukhuset snurrade bara en enda tanke; När ska detta ta slut?

Framtid och studier.

2010-10-04 / 21:47:21
Det senaste halvåret som jag gått hemma så har jag funderat OTROLIGT mycket på framtiden och studier. Och jag har tagit en hel-omvändning. Nu tror jag att jag faktiskt har bestämmt mig. Eller jag HAR bestämmt mig. Jag ska bli det som jag aldrig någonsin velat bli. Spännande va? Nu vill jag det sååå otroligt mycket. 

Det betyder dock en sak. Det blir inget hus för vår del. Inte på länge. Så, nu håller vi tummarna för att jag ska vara tillräckligt frisk i vår, för att kunna söka till den skolan jag sagt att jag aldrig skulle söka till, för att plugga skiten, och sen söka vidare till ännu en skola.

Men går allt igenom, och jag håller mig frisk, så blir det så himla bra. Även fast våra barn blir uppväxta i en lägenhet. När vi har råd med hus kommer A och A att vara utflugna. Men jag intalar mig själv att dom inte tar någon skada av det. Dom är väl knappast dom första barnen som inte blir uppväxta i ett hus?

Ja, fyfan. Detta trodde jag aldrig om mig själv. Men jag har ändrat jävligt mycket det senaste.... året. Egentligen. Och tanken har smygit sig på mig, och vuxit. Den senaste veckan har jag haft det klart, och idag har jag tagit reda på vad som krävs.

Fan om den där CT:n i november visar mera cancer. Då kommer jag att bli galen.

Duktig tjej!

2010-10-04 / 20:28:36

Design by Andrea, 8 år.


Och min variant. 

Ja, jag har en så himla duktig liten tjej. Bullarna är klara, och blev jätte fina! Casper var hit och hämtade en påse, sen måste jag väl laga rum i frysen.

Bull-uppdatering.

2010-10-04 / 17:02:50
Hade glömt att Alex skulle på plättkalas idag. Så han är inte hemma. Och inte F och lilla S heller.

Så bara jag och min stora fina tjej. Ensamma hemma. Händer inte ofta. Vi har iaf börjat med bull-bakandet. Andrea har ansvarat för recept-läsning och måttande. Jag har inte gjort någonting annat än att knåda. Men det ser ut som en normal bulldeg så, jag litar på henne ^^

Fyllningen har vi också förbrett, så nu väntar vi bara på att klumpen ska jäsa klart. Under tiden ska jag gå och hänga och vika lite tvätt. Maskinen pep just att den var klar så måste väl undanröjja lite plats på tvättställningen först.

Återkommer.......

Sömn.

2010-10-04 / 13:27:14
Siri sov betydligt bättre inatt än jag trodde att hon skulle göra. Vaknade vid 03-tiden, men somnade om igen efter en flaska välling. Och F fick faktiskt väcka henne imorse när han steg upp. Händer inte ofta.

Jag har varit till HC och kollat blodtrycket. Var väl aningen bättre där än vad det var hemma. Sköterskan tyckte inte det var nödvändigt att kolla igen före torsdag. Så... Inte vet jag.

Fick återigen höra "Men oj, vad du har varit med om saker redan, i en så otroligt ung ålder". Och ja, då fick hon Mitt-Livs-Historia Light Versionen, dvs. endast det senaste, och kortaste. Dvs. cancer - transplantation. Det känns ändå bara som en bråkdel av allt jag varit med om i sjukhusväg, för att inte ens börja tänka på att det är slut. Lär nog råka ut för mycket skit ännu, i mina "unga år".

Jag mår iaf ypperligt bra idag. Inget illamående, och det viktigaste, ingen huvudvärk. Har inte haft problem med det på flera dagar nu.

Och, mina damer och herrar, idag är det kanelbullens dag, vilket jag nog egentligen skiter blanka fan i, men har en känsla av att våra fina 8 åringar INTE gör det. Så.... Jag ska baka bullar med dom idag då tänkte jag.
Så, mamma, eftersom du helst säkert läser detta innan du far hem i från jobbet, ungarna kommer över med nybakta bullar ikväll före ni åker iväg! 

Nu ska jag leka med Siri, och skriva en handlingslista.

Men fuck!

2010-10-03 / 22:58:15

..... ahhhh....... I NEED MOOOOOORE.

Har alltså sett klart på alla avsnitt nu. Nej. Jag är väl inte totalt fast i DH? Näh. Sluta nu........

Nåja. Avsnitt 2 på säsong 7 borde ha visats ikväll, dvs. vi borde kunna se på det imorn. Sen ska man vänta 1 vecka. Det är ju totalt omänskligt.

Förut skyllde jag på att jag fastnade i serier för att mitt eget liv inte var tillräckligt spännande. Nu är det tvärtom. Jag fastnar för att det är en liten chans att fly sin egen verklighet en stund. Mycket angenämt att någon gång slippa stressa inför vad som komma skall.

Nå. Det är väl lika bra att sova nu, ifall Siri får för sig att ställa till med gnällfest klockan 04:00 igen. Hon har dock sovit tyst och lugnt i 3 timmar nu utan gnäll, så hoppas hon får en bra natt. Och vi likaså. Godnatt.

Söndag.

2010-10-03 / 19:10:05
Ja vilken lugn söndag vi haft!

Jag har bara varit hemma. Stora kidsen har lekt ute nästan hela dagen. Svenne var hit. Lilla Siri har snorat, men det har varit helt okej ändå när hon varit uppe.

Vi har duschat stora barnen och badat Siri-fisen. Sen fick hon en Panadol-supp, en skål gröt och 100ml ersättning, och jag trodde hon skulle somna som en stock. Hon höll på att somna i sin fotölj när hon satt och såg på Små Einsteins. Men nä, hennes näsa gör henne jätte ledsen idag, svårt att somna, stackarn :-(

Stora barnen äter sina kvällsmackor och tittar på Mr. Bean. Har nog aldrig hört dom skratta sådär. När dom kommit i säng så blir det att se sista avsnittet (Desperata Hemmafruar) på säsong 6, och första på säsong 7. Sen blir det att vänta lite till. Tradigt värre.

Alltså inge spännande nyheter här idag. Men hur ofta har man det på en söndag?

Snorgärs.

2010-10-03 / 11:49:52
Fyyyy tusan vilken natt Siri hade från 04:00 och framåt. Stackarn, hon var så himla snorig och ledsen. Lilla gullet. Nu känns hon lite varm också, men jag kanske inbillar mig. Nåja, hon äter, dricker och lever rövare nu, så ännu är det nog ingen större fara ^^

Jag är öm i heeela kroppen idag. Varje muskel och ben. Speciellt över nacken och axlarna. Och ömmar som tusan över ärret också. Inte så trevligt.

Idag har vi ingenting på agendan nästan. Svenne-banan skulle väl komma på visit, och så måste vi handla middag. That's it. Skönt med söndag faktiskt.

Allergi-fri?

2010-10-02 / 23:19:45
Alltså... Jag nämnde ju latexen. Allergin som mitt i allt var borta. Men vill ni veta flera sjuka saker. Jag verkar inte reagera på räkor mera heller. Alltså.... Jag har ju ALLTID varit allergisk för räkor....... No more. How sick is that?

En allergi sitter väl för fan inte i levern. Eller tja, tydligen gjorde min det.

Och ikväll kom jag ihåg att ta ett piller mindre. Helt knasigt, kändes som att man glömde något när man "bara" tog 3 piller. Jag kan lätt vänja mig.

Nu lite mera Desperata Hemmafruar, har 3 avsnitt kvar på sjätte säsongen. Sen blir det en tradig väntan. Nattinatt.

Godmorgon världen.

2010-10-02 / 13:16:01
Men hjälp... Vi sov till 14:00. Vi gick och la oss redan 01:00, så det betyder 13 timmars snarkande. Det var väl något nödvändigt att få sova ut, utan avbrott. Siri sover normalt som en stock, från 19:00 till ungefär 04:00. Sen gnälls och skriks det i diverse olika vändor tills det är uppstigning.

Nåja. Det var ju ruskigt skönt iaf.

Det märks dock att man är jävligt inne i gamla rutiner. Igår kväll, när jag för en gångs skull skulle få ta ett piller mindre, tror ni jag gjorde det? Haha. Nä, jag tog som vanligt. Det klickade väl sådär en timme senare. Nåja, prövar på nytt ikväll :-)

Höna av en fjäder?

2010-10-01 / 17:45:17
Alltså.... seriöst. Man måste BOKA tid till HC för att kolla blodtrycket. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Och för vara spydisk (tillbaka) till de som jobbar där så måste jag säga att dom inte såg så överdrivet upptagna ut. En charmkurs kanske vore på sin plats, för fy, är det något jag är allergisk emot så är de såna små-spydiska kommentarer.

Jaja. Bara för att jag har en jäkla bra dag idag så kunde inte ens människan i luckan störa mig mera än att jag skrattade lite för mig själv på vägen ut. Sen svor jag lite till F i bilen, och borstade det av axlarna. Japp, för det är ju såååå invecklat att ta ett blodtryck. Inte skulle jag komma och tro att det var någon 5 minuters grej inte. Haha. Nej gud va trött jag blir.  

Ikväll ska vi se Idol och lite DHW, och äta räkor. Mysa med mitt stora hjärta. Bäst i världen, det är vad han är. Ha en trevlig kväll.

Sandimmun.

2010-10-01 / 14:35:06
Yey. Fått dosen sänkt idag med 25 mg! Woho! Min CyA-konc. var onödigt hög. 277. Så jag slipper ännu ett piller på kvällen. Nu är jag nere i 3 tabl. bara! (att det fortfarande är 8 st på morgonen är ju sen bara en bagatell :-P)
 Gilla gilla gilla! Woho. The day keeps getting better. Fast mycket hinner hända ännu.


Dock har mitt blodtryck har varit lite högt på senaste, så ska kolla upp det ett par dagar nu så får vi se. Kanske får äta blodtryckssänkande ett tag sen. Är ju tyvärr mera regel än undantag, för transplanterade. Tror jag sluppit undan det såhär länge pga. att mitt normala tryck är så pass lågt.


Jaja, men inte hade jag något annat att förtälja just nu ^^

A good day.

2010-10-01 / 13:33:21
Ja, idag är en bra dag. I can feel it.

Solen skiner ute. Barnen är glada. Jag har sovit ultramegasuper länge (till 13:30 = pigg och utvilad). Ikväll ska vi vara BARNFRIA. Kidsen ska till mamma och sova. Aaaah. Sova. Nu blev jag nästan trött igen.

Nåja. Allt som heter huvudvärk, illamående, hjärntumörer och cancer är iaf long gone idag.

Kastar upp lite bilder på världens finaste flickor, och önskar er en trevlig dag! Tjohej.