Dagens sista.

2010-08-31 / 20:12:54
Okej, har uppdaterat bloggen rekord mycket idag tror jag. Don't get used to it.

Är galet trött. Tror aldrig mitt HB varit såhär högt förut, men jag är också tröttare än någonsin. Borde ju vara tvärtom. Av en ask järntabletter har det stigit från typ 80 till 132. Det är MYCKET. Och man borde logiskt känna en enorm skillnad. Men inte jag.

Kan ha att göra med att dom sänkt dosen med kortison. Jag vet inte. Man kan bli trött av det sa läkarna. Men jag skulle också bli pigg och speedad som en duracell-kanin när dom satte in det, och jag märkte då rakt inte av det heller. Märkligt.

Var ute och gick en stund på kvällen, med det hjälpte varken mot tröttheten eller huvudvärken. Såklart. Fast det blev ju inte värre heller, så det skadade väl inte att röra på sig lite. Man gör det ju inte så frivilligt med huvudvärk 24 timmar i dygnet, 7 dagar i veckan. Har redan glömt bort hur det kändes under dom där dagarna som jag faktiskt inte hade huvudvärk en enda gång.

Men nu ska jag kasta lite frisbeegolf (Wii sports resort, lätt det mest underhållande wii spelet!) med min fina älskling och vänta på att klockan blir 22:00 så jag kan ta mina mediciner. Sen kallar nog sängen. Det är en ny dag imorgon. Antagligen en dag full med huvudvärk och illamående. Sådär. Godnatt med er.

Still going strong.

2010-08-31 / 19:21:11
Huvudvärken alltså. Blir så trött.

Andrea blev besviken idag när jag förbredde henne på att man (läs: ANDREA) nog inte kan få allt man (läs igen: ANDREA) önskar. Haha. Mmm. Ungen sätter huvudet på sne och påpekar att vi har en halvfull "sån där stor spargris" där uppe på bokhyllan. Fick snällt förklara att den är full till kanske 1/10, och består av 5 och 10 centare på sin höjd. Haha. Då får man till svar: "Meeeh, har du inget Visa-kort då?".

Snacka om att TOTALT sakna uppfattning om pengar och värde.
Eh, och mamma, du behöver inte alls kommentera detta inlägg sen. Harkel.

Uppdaterad önskelista.

2010-08-31 / 16:11:47
Japp, Andrea kom nyss ut och berättade att hon hade flera saker på önskelistan. Som redan består av:

Ny cykel. ca. 400-500e.
Dator. ca. 500-700e.
Kamera. ca. 200e. 

Ja nu önskade hon sig även Playstation 3 (ca. 350e) eller en Xbox (ca.250e). Yeah. Och till det ska det ju såklart komma med ett spel eller helst två. För drygt 50 lappen styck.

För det räcker ju såklart inte med att vi redan har 2 stycken (ja, TVÅ!) Playstation 2, samt 1 Wii... Nej. Såklart inte.

Ska 8 åringar faktiskt vara såhär krävande? Jisses.

Mors lilla gris.

2010-08-31 / 15:59:00
Idag blev det köttbullar, makaroner och kokta morotsstavar till middag. Siri åt upp nästan hela sin skål! Jag vart måttligt imponerad kan jag lova! Nog för att hon älskar makaroner men, att hon även fick i sig 2 köttbullar och en massa små morotsstavar... ja. Det händer inte varje dag, om man säger så.

Kan ju ev. ha haft något att göra med att hon fick plocka maten i sig själv också, och välja själv vad hon ville stoppa i munnen....


Ja annars så har jag legat i sängen hela f.m och lite av e.m, och tagit 3 stycken Burana. Och tror ni huvudvärken är borta? Nej. Inte heller försvann den av min morgon-promenad till sjukhuset och all frisk luft jag fick i lungorna. Och nu vet jag inte om jag vågar äta flera piller. Jag är ju faktiskt lite rädd om mina njurar också. Vill helst behålla mina original. Räcker med att ha bytt ut ett organ tror jag. Det är väl ingen dans på rosor att bli transplanterad direkt.


Och på tal om annat, är det bara min dator som vägrar Facebook idag eller? Min dator påstår att sidan inte finns, och det känns ju lite halv-jobbigt för en fb-addict som mig. Eh... vad gjorde man före facebook liksom?

Kanske hade ett liv.

Migrän.

2010-08-31 / 08:11:26
Ja mina dagliga huvudvärks-anfall har nu bytts ut mot världens migrän. Så fort jag råkar röra huvudet så svajar det på en tunn linje om jag ska spy, eller svimma. I feel sick. Really. Det här är det värsta jag varit med om på LÄNGE i huvudvärks/migrän-väg.

Men, duktig och ansvarsfull som jag är (och lite för att jag inte orkar skjuta upp plågan) så ska jag masa mig till sjukhuset och låta dom sticka mig. Sen ska jag åka hem, ta mina morgonmediciner och lägga mitt 2 tons huvud på kudden och hålla fast det mot kudden.

Så. Jag säger tack och godnatt för mig för den här gången.

Vinter.

2010-08-30 / 17:29:18
Idag har vi varit till KappAhl. Jupp. Deras vinterkläder hade kommit och barnbidraget likså. Och fy faaaan va dyrt det blev. Det var mössor, gympakläder och utekläder som stod på listan och det landade på blygsamma 200e.

Vi är ute i jävligt god tid i år iaf, haha. Vi ville ju absolut inte göra om misstaget från förra året då det höll på att sluta i katastrof i klädväg åt alla barnen. Det slutade med att Alex fick Andrea's gamla vinterhalare, Siri fick gå i en för liten halare så hon såg ut som en stoppad korv, och efter många om och men så hittade vi en jacka till Andrea. Allt var slut, överallt. Åtminstone i de storlekar vi behövde.

Men nu fick dom välja och vraka i alla storlekar och Siri fick en halare i stl. 86. Och ungen drunknar i den. Men hon ska väl växa lite tills i vinter, och så ska det ju vara mera kläder under. Känns dumt att köpa stl. 80 när det ska vara för 9-12 månaders bebisar.

Nåja, nu ska de samla damm i två månader innan det blir vinterjacks-säsong.


Sen var vi och handlade och for hem. Nu har barnen gjort läxorna och står och spelar wii. Jag har ont i huvudet fortfarande.

Vi behöver en ny tv-bänk också. Är bara en tidsfråga innan Siri gör sönder tv:n annars. Hon klättrar upp på tv-bänken och slår på tv:n, antingen med händerna eller med saker. Och hon är så förbannat snabb upp. Måste ha en barnsäker tv-bänk före olyckan är framme.

Andrea har dessutom lagt tid en sak på sin önskelista. En kamera, som man kan ta bilder med och filma. Great. Blir bara billigare och billigare detta. Det slutar med att hon får ett par sockor.

Födelsedag.

2010-08-30 / 10:30:00
Ja Andrea har sin födelsedag på kommande. 8 år blir ungen. Otroligt. Hon var ju just.... liten.

Nåja. På önskelistan står då en ny cykel och en dator. Ska en 8 åring vilja ha en dator? Really? Vart är världen på väg liksom. Jag visste nog knappt vad en dator var när jag var 8 år. Och det var ju faktiskt inte så bedrövligt länge sen.

Och sen börjar hon ju tyvärr bli så stor nu så cyklarna kostar lika mycket som en vuxen cykel. Jätte skoj. Sen har hon ju sina krav också. För tro inte att den får se ut hur som helst, nej nej, då kan man ju iiinte cykla på den. Speciellt om den skulle vara rosa, gud bevare mig väl, ungen skulle aldrig förlåta mig för den grova missen.

Det var fan så mycket lättare förr. Och billigare. Hoho. Måste börja jobba snart så att jag har råd att underhålla min 8 åring.


Annars då? Jo huvudvärken är en ständig kompanjon. Min bäste vän nu för tiden.

Och Siri då, hon är inne i VÄRLDENS trots period. Fyfan alltså. Snacka om att man får tillbaka för Andrea's uteblivna 2-år trotsande. Men tycker det är liiiite väl att det ska börja 1 år i förväg. Hon ska inte sitta vagnen eller stilla i kärran längre stunder om man tex. handlar. Och famnen duger inte nu när hon upptäckt att man kan springa iväg på egna äventyr. Great. Brukar ju resultera i ett par skrik-attacker när man kommer och plockar upp henne. Nåja, det går väl över det med :-) Nya tänder har hon fått iaf. Tycker hon har truten full med gaddar nu för tiden.

Och sen så har min dator fått något fel. 17 olästa blogginlägg på Bloglovin imorse när jag loggade in. Hade tänkt kommentera säkert 5 stycken. Men det går inte, för jag kan inte se dom där bokstäverna man ska verifiera vissas bloggar med. Måttligt störande.

Idag måste vi inhandla nya skor åt Andrea också. Tyckte hon just fick nya... men så var det ju det där med att fötterna växer också. Bummer. Hoppas dom inte blir lika stora som hennes fars fossingar. Bådar ju inte så hemskt gott iaf, hon har redan stl. 35 i dojjor. Eh.

Svårfångad.

2010-08-29 / 10:52:33
Ja Siri börjar bli otroligt svår att få med på vettiga bilder när det är STÄNDIG rörelse. Speciellt svårt blir det med mobilen, som har 2 timmars betänketid innan den tar bilden. Vi har varit lata med systemkameran också. Skärpning.

Måste laga klart Siris första album också någon dag. Har bara sista månaden på första året kvar. Sen har man fyllt 600 sidor med bilder och text :-)

Här får ni lite suddiga mobil-bilder från igår iaf.  Move, bitch.

2010-08-29 / 10:00:33

Jag har haft otroligt korta nerver de senaste dagarna. Minsta lilla kan knuffa mitt humör över kanten. Igår har vi ett exempel. Jag blev störd hela dagen av en enda händelse; att folk inte kan ha sunt förnuft, och att man delar på utrymmet som finns. Står jag i vägen så flyttar jag på mig. Men tja, det är inte så lätt för alla.

Som sagt, små saker blir jävligt stora saker för mig och mina korta nerver.

Men nu har dom minskat på kortisonet och jag vet att en biverkning är ändrigar i humöret. Oftast till det negativa. Deppression är en annan. Ligger ju inte 500 mil bort det heller. Har verkligen inte orkat göra nåååågonting alls dom senaste dagarna. Inspirationen till att ens lyfta röven från sofflocket är poff väck.

Dessutom så ligger det en huvudvärk och gnyr i bakhuvudet. Lär väl slå ut lagom om en timme eller två. Ska försöka mota bort den med lite kaffe, funkar inte det får jag väl gräva i pillerskafferiet igen. Normala människor har pillerskåp, men jag har pillerskafferi.

Jupp. Nu ska jag sörpla kaffe och öga genom Facebooks +300 senaste händelser sen igår kväll. Man kan ju missa någon, ve och fasa.

En veckas uppehåll.

2010-08-27 / 09:49:30
Ja, det har varit hemskt trevligt måste jag säga. Och du är inte saknad det minsta. Men ack, tillbaka är du oavsett vad jag tycker om det.

Så. Välkommen tillbaka kära skallebank.

Detta betyder alltså soff-läge hela dagen. Precis som de senaste dagarna. Har varit LAT med stora bokstäver. Var som att H:fors resan totalt sög musten ur mig.

Har varit på väg att blogga flera gånger men sen när jag väl loggat in så har jag tappat suget och inspirationen totalt. Det är på nätterna före man somnar som det skulle kunna komma mest inlägg. En jävla tur att man inte har datorn med sig till sängen.

Istället har man fastnat framför framför skit spel på facebook. Vi kör på det nu igen, och hoppas på att Buranan har effekt mot mina små monster i huvudet.

Hemma från H:fors.

2010-08-25 / 11:52:00

Då är man hemma igen. Så skönt! Resan gick bra. Helsingfors var regnigt och båtresan hem var obehaglig (gungade som f*n). Annars var det inget att klaga på.

Gick i Helsingfors hela dagen. Tittade runt i butiker och bara gick runt runt runt. Kom till sjukhuset kl. 19.00 som avtalat. Hade då ett blodtryck på 145/94. Haha. Hann bli nervös och tänka "faaan, inte mera piller" ungefär sjuttioelvatusen gånger. Men det löste sig. Det låg senare på 120/74, så det var ju godkänt.

Ja, sen blev det bara att ligga i sängen och slöa hela kvällen. Det låg en annan kvinna i samma rum, hon såg allmänt sliten ut och jämrade sig och verkade ha alldeles för ont. Led med henne, känns som det inte var alldeles för länge sen man själv låg där och kved och "blåste ut" när man försökte stiga upp ur sängen så smärtfritt som möjligt. Usch.

Nåja, sov hyffsat gott, blev väckt 06:00 för morgonkontrollerna. Blodtryck, feber osv osv osv. Vid 07:00 kom labben och tog 10 rör blod av mig. 08:00 kom frukosten. Flashbacks... samma torra brödskiva. Samma äckliga jogurth och ett glas äppeljuice. Urk. Blev genast kastad tillbaka i tiden 3 månader och var jävligt tacksam över att få åka hem samma dag igen.

10:30 glider läkar-teamet in. Det saknas några stycken enligt mig, och först i ledet kommer en kvinna som gör mig nervös (och alltid har gjort, sen första gången jag träffade henne). Hon frågar om jag inte har mamma med mig. Eh, nej, svarar jag och blir ännu mera nervös. Har ju tidigare bådat så gott när dom frågat om mamma är med. Eller så inte. Nåja, hon fortsätter nervöst prata med darr på rösten "men ja, alla dina prover ser ju verkligen bra ut".

Andas.

Great. Ännu en läkare stapplar in och tar över pratandet (tack och lov!). Nå, allt såg som sagt bra ut. Alla levervärden är helt normala och allt ser jätte fint ut.

Fick senare prata ensam med "min" läkare, alltså han som utförde transplantationen och var huvudansvarig. Jag fick då spy galla och beklaga mig över alla fel som dykt upp, och över alla biverkningar jag har. Och har även fått en förklaring på i princip alla. Vilka biverkningar som är av kortisonet och vilka som är av de immunsuppressiva. De som är av immunsuppressiva är främst skakningarna i händerna, huvudvärken och illamåendet. Antagligen för att jag äter för mycket. Resten är av kortisonet.

Han sa även att jag förmodligen äter alldeles för mycket mediciner, men att dom måste rensa långsamt. Och biverkningarna kommer att försvinna i takt med att medicinerna minskar, det bara tar tid och tålamod.

Att vikten går upp utan orsak var tydligen inget konstigt. Äter man höga doser under långa perioder så gör kortisonet att ALLT man äter ovandlas till fett. Spelar ingen roll om man lever på sallad. ALLT = FETT. Jippie. Han tyckte inte jag skulle fokusera på vågen, för när dosen minskar kommer vikten att gå tillbaka. Påstod han. Den som lever får se. Tills dess ska jag väl fortsätta tjocka på mig såhär lagom till vintern, och våga vägra vågen. Men inte få nervösa sammanbrott om det visar på +100g. Nu vet jag att det inte är "mitt fel" iaf. Och det känns skönt att veta exakt varför. Man har ju kännt sådan frustration tidigare.

Att samla vätska hit och dit var inget konstigt heller. Är också kortisonets fel. En fin lustig liten rackare det där. Kortisonet.

Ja, jag fick iaf svar på alla mina frågor. Känns sååå himla skönt! Och till sist. 

 
JAG BLIR AV MED PILLER!

Först mina Valcyte. Det betyder 2 tabletter mindre, varje kväll. Det betyder även att dom måste hålla extra koll på att jag INTE får det där CMV-viruset.

Sen kunde jag sluta mina järntabletter tyckte dom. HB var normalt och det borde hållas. Så, 1 tablett mindre på kvällen.

Sen minskar dom alltid på Cellcept vid 3 månaders kontrollen. Så, det betyder alltså: 1 tablett mindre på dagen, och 1 tablett mindre på kvällen. Kvar blir 1 tabl. 500 mg på morgonen och kvällen.

Och det bästa: Dom har tagit bort ytterligare 1 kortisontablett! Så från idag, äter jag "bara" 8 mg. Alltså 2 tabletter, på morgonen. Det har nu minskat med hälften sen jag kom hem! Underbart! Deras mål är också tydligen att alltid försöka avsluta allt kortison inom ett år efter transplantationen, om möjligt. Det känns så himla bra! Speciellt efter man läst om "cushings syndrom" och andra jävligt otrevliga grejer som man kan få av långvarig kortisonbehandling. 

Sandimmun vågade dom inte röra, eftersom den, tillsammans med Cellcept och kortisonet är de som tillsammans hindrar en avstötning. Och nu har dom minskat på 2 av de 3, så dom lämnade den orörd. Kanske lika bra. 


Blodprover som vanligt i fortsättningen också, varannan vecka alltså. Och nästa kontroll i H:fors om 3 månader. Min läkare här hemma borde också kommit tillbaka från semestern denna vecka så, får väl se när han ringer. Ja, det var det.  

3 månaders kontroll.

2010-08-21 / 13:13:58
Ja det står näst på schemat. Så inte roligt.

Jag ska dit för att visa mitt huvud och lämna standard blodprover (samma som jag tar här). Och sen får jag åka hem. Alltså några timmar som jag egentligen behöver vara där. Till det så "slösar" jag bort i princip 3 dagar.

Och det är ju så himla roligt när båten är i land 04:30 på morgonen här hemma sen också. Jätte roligt. Det är ett helvete att lyckas hålla sig vaken så länge, och ett helvete om man råkar somna och måste stiga upp den tiden. Det är ju då man sover som tyngst oftast.

Men det ska väl gå. Sen blir det (förhoppningsvis) inte flera besök där före 6 månaderskontrollen, som blir i November. Det är då jag ska göra en datortomografi igen. Det känns inte så himla roligt. Cancer, eller inte cancer. Roligt att vänta på det svaret då. Speciellt pga. allt man har i bagaget sen tidigare. Har ju allt som oftast inte visat så trevliga saker dom där.

Dessutom ser ju mina provsvar så bra ut, så det är säkert nåt lurt där, bara för sakens skull. Blodprover är skit. Jag hade 4 kg tumörer fast i min lever, men inge jävla prover pekade på det. Jag var helt normal. Eller, en hypokondriker som läkarna helt säkert tyckte. TILLS dom såg mina röntgen bilder såklart, I-N  Y-O-U-R  F-A-C-E!

Så, sånt dära litar jag inte mera på.

Jaja, men det är länge till november säger vi. Vi ska överleva den här kontrollen först. Nu ska jag gå och dricka lite vatten. Intressepilarna flyger hejvilt antar jag.

Müsli.

2010-08-19 / 17:09:59
Vet ni vad jag ska göra ikväll?

Hemmagjord müsli!
Det ni! Kan bli spännade. Haha. Hinner väl bränna både nötter och frön innan jag rostat färdigt :-P


Fast nu måste jag vila huvudet först. Det här illamåendet jag går med 24/7 är fan inte att leka med. Får nog begära ett piller till emot detta i H:fors tror jag. Lär ju inte märkas någon större skillnad i min "lilla" samling.

Japp. Vila - Müsli - Sova.


Och en sak till, vi vägde Siri idag igen. Vad tror ni hon vägde? Precis. 9,9 kg. FORTFARANDE! Det måste fan vara något fel på vågen, eller så har hon helt enkelt en exakt balans på intag-utgång. Hm. Kunde ju smitta av sig tycker jag.....

Stjärn-fri.

2010-08-19 / 15:24:50
Idag har jag hämtat ut mera kortisontabletter, för dom andra var tydligen slut. "Vill du ha båda?" säger apoteks-personalen. Jag övervägde att säga att jag helst inte ville ha någon, men jag hejdade mig i sista sekunden. Dom där jävla pillren ställer till det för mig tycker jag. Och så ska jag betala pengar för dom?! SICK! Jag borde få betalt för att svälja dom! Om inte annat så för att dom smakar så jävla illa. Sen dessutom alla biverkningar.... don't get me started. Man borde kompenseras. 

Nu sitter ni väl och skakar på huvudet och tycker jag är otacksam. Jag borde vara glad över att äta piller resten av mitt liv, för det är så jävla roligt. Svar Nej. Men om det är vad som krävs för att få LEVA, så JA, då sväljer jag alla piller och betalar en massa miljoner för att lösa ut dom.

Men det är inte för att dom är goda, billiga eller roliga, utan för att jag inte har något val. Och tills pillren minskar, och dom får mig att må bättre än vad jag gjorde före transplantationen, så kommer jag att klaga på dom. 


Men iallafall... till något annat:

Ja nu hade jag tydligen inte en endaste stjärna vid mina provsvar mera. Det betyder alltså att ALLA mina värden ligger inom det normala referensvärdet. Hur sjukt är inte det? Tror aldrig någonsin jag varit med om det. Haha.

Så tittar man på mina provsvar så ser det ju ut som att jag vore en helt normal människa :-) Och det är jag ju inte, jag är ju special edition. (Nä, vadå storhetsvansinne?)

Mitt HB var på 122 nu, tror nog aldrig att det varit så bra heller.

Fina fisken. Bordet är dukat, potatisen kokar, bön-fanskapen ligger i vatten, jag ska snaaaart börja riva morötter, steka ungarnas köttbullar och plocka fram vår fisk. Snart. Jag har svårt att få käppen ur röven bara. Ett vanligt fenomen här hemma.

Trappats upp.

2010-08-19 / 08:53:16
Ja mitt illamående och min huvudvärk har trappats upp nu. Jag går ständigt och mår illa, och huvudvärken är i princip närvarande konstant. Man blir lätt lite trött.

Tog mig t o m i kragen och mailade en av mina läkare, och fick svar att detta helt säkert var biverkningar av mina immunsuppressiva, och de kommer att minska/försvinna vid en sänkning av dosen. Great. När fan ska det hända då? Tycker inte dom gjort annat än höjt den sen jag kom hem.

Det är ju bra på ett sätt, visar ju att min kropp fungerar mera än väl eftersom den behöver mera piller för att "förtränga" att jag har ett främmande objekt i kroppen. Men ändå. Det är ju inte som att biverkningarna är det mest angenämna direkt.


Har iaf varit och lämnat blod idag. Nu ska jag ta mina morgonmediciner och sen tänker jag gå och lägga mig. Godnatt.

Sverige.

2010-08-18 / 15:00:24
Idag skulle vi ha åkt till Sverige. Meeen, vi var alldeles för trötta när klockan ringde imorse 05:45, så vi sket i det. Usch. Båtarna går ju så förbannat tidigt. Och så måste man stiga upp i god tid, med tanke på att man ska göra i ordning 3 ungar också. Plus sig själv. Och så ska man ju helst komma ihåg alla saker man ska ha med sig. Och vara i hamnen ca 45 minuter före avgång. Nä, vi tar det en annan gång.

Lika tur var väl det, för fy vilket regnväder i haft idag! Skulle inte varit så hemskt roligt att fördriva en såhär regnig dag i Sverige med tre kids.

Återkommer. Ska börja med middagen nu.

Skolstart.

2010-08-17 / 14:18:35
Ja imorgon är sista dagen ledig, sen är det skolstart som gäller för barnen. Det betyder alltså rutiner igen. Eller janå, blir väl inte så hemskt stora förändringar här iofs. Tidigare i säng för ungarna, och tidigare upp också såklart.


För övrigt så är jag sååå iiiin i h*lvetes sne idag, våg-j*veln åker snart ut genom fönstret så det bara visslar om det. Jag fattar inte, så mycket slit, för en jävla massa PLUS på vågen. What?! Jag har väl aldrig rört på mig så mycket som jag gjort de senaste 2 veckorna, och inte ätit så bra heller, för den delen.

Höll på att precis tappa greppet och sätta mig ner och storböla när jag såg det.

Meeen jag sket i det och ställde mig och gjorde free-step 30 minuter (på högsta farten och fick med 3000 steg), boxning 20 minuter och sen sprang 4 minuters loppet (och slog mitt rekord och fick 127% i förbrännings-whatever).

Yey, svettig och jävlig men inte alls på bättre humör. Jag bara kände hur fötterna, händerna och vaderna pulserade och dom ser seriöst sprickfärdiga ut. Det är första gången det inte funkat med vattenmelon och grönt te nu, haha.

Men alltså, jag vet nu faktiskt inte vad jag ska göra för att bli av med all vätska. Och hur fan det kommit dit? Ska inte vätska FÖRSVINNA när man rör på sig, och inte tvärtom? Jag fattar ingenting.

Mitt ansikte är iaf rundare än ever, och jag tröttnar snart på... tja. Det mesta. Ungefär. Man blir mentalt störd av att gå hemma och göra ingenting. Jag behöver aktivera hjärnan. Få någonting att tänka på. Att göra. Men jag känner mig för osocial för att orka vara social. Livet är knepigt, flickor och pojkar.

Det är en jävla tur att jag har världens finaste sambo, och världens bästa barn, annars hade jag gått in i väggen för länge sen.

Slö.

2010-08-16 / 18:59:18

Idag har vi varit slöa. Usch.

Barnen tittat på Bolibompa för första kvällen på... ja, jag minns inte när dom sist såg det faktiskt. Undrar om dom alls gjort det under sommarlovet?

Dom har iaf haft fullt upp ikväll, med att försöka slå F i backhoppning (i wii, vad annars?). F har varit på möte till skolan. Jag och Siri har sjungit och läst böcker, och jag upptäckte till min stora förvåning att S kan göra alla rörelser till "Imse vimse spindel" helt själv (utan att man visar eller gör samtidigt alltså). Och i rätt ordning gör hon det också. Så himla duktig hon är, vår lilla solstråle!

14 månader har hon hunnit bli i dagarna också. 1 år och 2 månader. Stora tjejen nu. Och inleder 2 års-trotsen tidigt tror jag. Jösses, vilken vilja hon har. Och trotsar. Speciellt om man säger "ajj-ajj", då gör hon det ännu mera/hårdare.

Och så har jag faktiskt dubblat mitt rekord på crossen idag, nästan iaf. 15 minuter på 4ans läge. Är riktigt stolt över mig själv. Och sen blev det 30 minuters "free step" på wii:n. Nu är benen spagetti, kan jag lova er.

Ska gå och laga kvällsmål till barnen nu. Och skära upp lite vattenmelon till mig och bebis.

När viljan finns, men orken tryter.

2010-08-16 / 10:10:36
Vad gör man då?

Jag vill så mycket. Men det är inte bara att "göra". Inte när 5 personers liv hänger på mina pengar. Man kan inte riskera något för att sen stå utan. Och jag orkar inte forska för att ta reda på allt som behövs. Ringa hit, fara dit, maila dom, skicka in det, begära papper härifrån och lämna in och fylla i papper därifrån. Alltså. BLÄ.

Någon som vill göra det åt mig?

Har sovit som en stock inatt i alla fall. Det är ju något. Hurra.

20 timmar.

2010-08-15 / 21:48:17
Min fitpiggy blev just silver-färgad. Yupp. Det betyder alltså 20 timmars wii-träning/lekande/spelande.

På bara 14 dagar. Det säger kanske er en sak; jag har alldeles för mycket fritid :-)


Kan dock faktiskt inte minnas när vi sist låg i soffan och kollade på tv en kväll, efter barnen gått och lagt sig. Antingen har vi spelat med dom, eller så har vi spelat när dom gått i säng. Har absolut ingen koll på vad som kommer när på tv mera. Förut var man expert.

Nåja, bara att passa på så länge man tycker det är kul. Man har ju en tendens att tröttna på allt förr eller senare.

Imorgon hade vi tänkt åka till Sverige, men dagarna har gått så förbannat fort så vi hade faktiskt helt glömt bort det. Och nu när vi kom på det så vart det för snabbt inpå, så vi skiter i det.

Jag mår illa. Hör numera till vanligheten. Tillsammans med huvudvärken. Det enda som hjälper är att äta, då går det över. Behöver jag säga hur kul det är? Antingen gå runt och må illa, eller gå och småäta. Och att småäta brukar resultera i viktökning, och det är ju det jag försöker undvika. Så vad göra?

Och som ett brev på posten så börjar jag känna en naggande värk i huvudet, och som att jag inte tog tillräckligt med piller för en timme sen, så kan vi ta ett par till nu. Sen spela lite wii till med min underbara sambo, sen kallar sängen. Imorgon är en ny dag. Och en ny vecka.

Godnatt.

Muskler.

2010-08-15 / 14:22:23
Ja jag är glaaad. Jag förbättrade mitt crosstrainer-rekord med 2½ minut idag. 8½ min sammanlagt alltså. Yes. Kanske man klarar av att ta en trappa som folk snart då! :-) Skulle isf vara första gången sen transplantationen. Ni kan inte förstå hur otroligt svårt det kan vara att försöka gå upp för en trappa, efter man legat på sjukhus i 1 månad.

Jag hade verkligen tappat ALLA muskler. Jag minns att jag försökte spänna vaderna, men det gick inte. Det hände absolut ingenting. För det fanns INGENTING att spänna. Bara fett och skinn. Helt sjukt. Undra på att man inte klarade av att gå mera än ett par steg i början, innan man måsta sätta sig ner och vila.

Ja, återhämtningen är ju otroligt mycket långsammare än jag var förbredd på. Just såna här små saker som att få tillbaka alla muskler som förut. Tar ju otroligt mycket längre än jag trodde.

Nåja. Kämpa på bara.

Skärpning.

2010-08-15 / 13:21:13

Nu är det söndag. Dags att ta tag i sig själv igen efter allt helg-lyx. Igår hade vi spel-kväll. Hela familjen spelade. Wii alltså. Ett tappert försök att bränna bort godiset man petade i sig. Har uppenbarligen inte gjort så mycket effekt, för idag sitter ringen tajt som sat*n (läs: jag får alltså i princip inte av den. Illa.)

Jag fattar inte. Vätska hit och vätska dit. Levern är det ju uppenbarligen inget fel på, så varför i hela helvete håller jag på och samlar på mig vätska på detta sjuka viset?! Alltså det svänger ju så otroligt, från dag till dag. Jag blir TRÖTT. Sååå förbannat tröööött.

Nä, nu måste jag nog döva mitt dåliga samvete från igår, och ställa mig på crosstrainern en stund och trampa under tiden F försöker slå mig i snöboll. Söndagsunderhållning på hög nivå här.

Klappat och klart.

2010-08-14 / 20:17:14
Ja då har vi äntligen kunnat boka nästa resa till H:fors. Var lite osäkert hur vi skulle göra med Siri. Jag är ju jävligt kräsen på barnvakter så... vi övervägde att ta henne med oss. Men fina bästa Mackie skulle passa henne en dag. Super tack vännen!

Idag har vi hållt på att krevera av värmeslag. Jag har bott framför fläkten och svettats som en gris. Min fitpiggy säger dock att jag också spelat wii i nästan 2 timmar. Alla har fått frisk luft, utom jag. Nåja, det är väl bra det med. Lite lätt beroendeframkallande, det där förbannade spelet.

Och så har jag gjort framsteg på crossen. 6 minuter i sträck, på 3ans nivå, (efter 2 timmars wii spelande där jag redan var heeelt slut i benen), så jag är stolt över mig själv. Det går helt klart framåt och benen orkar liiite mera varje dag!

Hej hopp!

Århundrades socker-chock.

2010-08-13 / 21:14:02
Japp. Idag har vi bakat. Det blev chocolate-chip-cupcakes (det är ju helg, right?) Till mitt försvar så hade jag faktiskt inte tänkt äta alls, med F övertalade mig. TACK FÖR DEN! Mycket underbart omtänksamt.

Men nej, jag är fullt medveten om att han inte tryckte ner den i halsen på mig, så jag ska inte skylla på någon annan än mig sjääälv ;-)

Ehm. Nåja, oavsett, dom var snuskigt äckligt söta. Efter en, så var man i princip spyfärdig. Tror det nog var frostingens fel. Behöver jag berätta att ungarna smaskade i sig i en rasande fart? Skickade iväg dom till mamma med resten, typ. Har två kvar.

Behöver jag säga att jag INTE tänker ställa mig på vågen imorgonbitti? ;-)


Nåja. Vi jobbar redan på saken, har spenderat den senaste halvtimmen med diverse aktiviteter. Boxning, Kung Fu och Step. Så jävla roligt. Speciellt när man är mästare, som jag :-P

Nu har jag lämnat över till F, och jag ska ta kvällens piller-coctail. Mums. Någon som vill smaka kanske?

Jag kan inte riktigt förstå.

2010-08-13 / 10:23:08
Hur i helvete man kan gå ner i vikt genom en sådan HÄR kost. Seriöst. Jag känner hur mina kärl blir tilltäppta bara av att läsa skiten. Och hur man kan äta det sen, det är ju en annan historia. Urk.


Nåja, dagen började ju normalt. Jag ville ju i vanlig ordning inte alls stiga upp ur sängen bara för att svälja 500 piller. Meeen, självklart gör man ju det ändå. Fööör man ju en otroligt ansvarsfull människa som tar ansvar för sig själv och sitt eget välbefinnande till max.

Harkel.

Så säger vi hjärtligt välkommen till rethostan-from-hell. Siri är också förkyld, och natten var därefter med andra ord. Gnäll och skrik. Panadol supp, varm ersättning, och en massa snorande. Och lite sömn däremellan.

Jag har begynnande huvudvärk. Som att det inte räckt me huvudvärken jag haft varje dag den senaste veckan. MINST. Men det är ju så himla roligt att knapra piller så var gör 2 Burana till per dag för skillnad i min lilla hög? Ingen egentligen. Snart behöver jag väl ett par nya njurar också.

Det var allt jag hade att säga idag. -0,4 kg stod vågen på imorse, så antar att vätskan börjar ta slut. "Bara" 1,9 kg kvar då. Jippie. Jag lär väl få köra på själv-svält 1 månad för att bli av med det.

Och vet ni vad...?

2010-08-12 / 21:41:14
Andrea kom in på gymnastiken! Skit kul! Hon har ju väntat i 1½ år typ :-)

Himla kul för henne, dessutom är det också 3 stycken andra flickor från hennes klass i samma grupp. Super bra!

Då gäller det bara att få in Alexander på fotbollen, så har barnen aktiviteter i höst med.

Kalorier.

2010-08-12 / 21:08:26
Idag har jag brännt 700 kalorier. Lite över 600 på wii, och drygt 100 på crosstrainern.

CTn är en riktig PAIN IN THE ASS för mina stackars lår. Men, idag har jag slagit rekord. 5 minuter klarade jag av, på 3:ans läge dessutom. Sen sackade mina ben ihop, men, kan inte göra annat än att klappa mig själv på huvudet. Första gången jag provade den så pallade benen 1½ minut. Så det är klara förbättringar på 4 dagar.

I ALLA FALL, dit jag skulle komma var att 700 kalorier, det är 100g fett!
(1kg fett, ska alltså motsvara 7000kcal. För er som är kassa på huvudräkning ;-))

Det ni! Låter jävligt lite kanske, men det är ändå drygt hälften av mitt dygns mat-intag. Så det tycker jag är rätt bra! :-)

Oh yeah, så imorgonbitti så hoppas vi att liiiite till av dom dära mysteriska +3,5 kg är poff-väck.


Och så hoppas vi också att min läkare får arslet ur vagnen och ringer mig så jag kan begära ett nytt sjukintyg. Annars får väl FPA för sig att inte ge mig några pengar.
Jepp, men nu måste jag ta mitt kvällsmål, bestående av alldeles för många piller, dricka mitt te, och titta på när hjärtat mitt spelar wii. Sen blir det nog duschen. Urk. Är helt klibbig och äcklig.

Vatten, vattenmelon och grönt te.

2010-08-12 / 17:36:31
Det sätter fart på extra vätskan man samlar på sig. Tydligen. Fast vart den gömde sig vette fan, inte i mina händer iaf, det där annars brukar synas först. Fingrarna främst. Men icke.

Nåja. Tänkte först att jag bara pissat ut det jag drack, meeeen:
-1,2 kg visade vågen imorse, från igår, och jag var upp och pissade 4 (JA, F-Y-R-A!) gånger inatt. Amazing. "Bara" 2,3 kg kvar då av de där +3,5.

Var sur och irriterad hela dagen igår. Och värre blev det på natten när jag låg och funderade på alla mina "små fel". Jag googlade och kom fram till att oddsen är störst för att mina problem beror på STRESS. Inte för att jag känner mig stressad. Men det är jag säkert, jag borde ju logiskt sett kunna vara det iaf.

Andra alternativet var cancer. Och seriöst, been there, done that. Det ledsnade jag på fort. Sååå. Jag skulle uppskatta stress faktiskt. Enough is enough. Någon måtta får det väl vara på djävulskapen. Men, jag brukar ju sen heller inte ha turen på min sida. Märkligt nog.

Jag har en sån lustig känsla av att jag inte kommer att bli gammal. Precis som jag kännt på mig de senaste åren att jag inte riktigt mått som man ska göra, även fast läkarna försökt pränta in i mitt lilla huvud att jag är helt normal och bara inbillar mig (läs: hypokondriker). Vem hade rätt i slutändan? Hah, suckers. Tyvärr var det ju bara jag som fick lida för deras okunskap. Som alltid.


(Observera att jag då legat inlagd på sjukhus OTALIGA gånger de senaste 8 åren. Ett flertal av dem på både akuten och sen intensiven. För att inte tala om att jag genomgått en graviditet. Jag har gjort titthålsoperationer, kejsarsnitt, 2 magnetröntgen, ex antal ultraljud där dom konstaterat vätksa i buken som dom aldrig gjorde efterföljningar på. Ja, Åland är ett jävligt kasst ställe att vara sjuk på. Här hittar dom inte ens fel på en om det så skulle vara framför näsan på dem. Hur man dock missar en 4 kilos lever kan jag ju inte förstå. Speciellt inte när jag hade klådan-from-hell sista halvåret.)

What.The.Fuck.

2010-08-11 / 09:47:56
Jag har gått upp 3,5 kg på 1 vecka. Vad i hela helvete gick snett där då? Blev så f*ttig när jag såg det så jag ville gå och dra täcket över huvudet igen.

Come on. +0,5 kg per dag. 3500 kalorier är det. PÅ PLUS (förutom dom man förbränner). Vart i helvete har dom kommit ifrån?!

Nej helvete va sur jag är nu. Hejdå.

Död åt bollglassen.

2010-08-09 / 19:00:38
Jepp, då var det bara att sluta äta glass. Dom ska sluta tillverka smaken Caffe Latte. My favourite. Dom kan lika gärna lägga ner alla glasskiosker då, finns ju nämligen ingen annan smak som är värd att äta.

Nu blev jag lite ledsen. Faktiskt.

Aningen bättre.

2010-08-09 / 16:07:10
Ja, det känns aningen bättre nu. Imorse när jag steg upp var jag mera död än levande. Nu är jag lite med iaf. Har fått i mig två koppar kaffe och lyssnat på när Jeanette var här och drack kaffe och pratade som bara hon kan. Yes. Back on track. En liten stund iaf.

Imorgon ska jag och lämna blod. Igen. Att det faktiskt var 2 hela veckor sen. Tiden går alldeles för fort ibland.

Nu ska vi äta middag snart, hoppas att jag piggnar i ännu mera. Hade tänkt vara frisk och social med Mackie imorgon. Visar sig väl. Men nu ska jag få något gjort.

Men kom igen.

2010-08-09 / 10:40:08
Tung i huvudet. Trött. Mår små-illa. Ont i halsen. Snoren rinner. (Till på det; världens rygg-värk!) Great. Jag Är Sjuk. För första gången sen transplantationen.

Måste säga att jag ändå är rätt imponerad. Jag har stått mig länge. Jag äter ändå MERA immunsuppressiva mediciner nu, än när jag blev hemskickad från sjukhuset. Så logiskt sett, så är mitt immunförsvar ännu sämre nu, än då. Och jag har ändå hållt mig frisk, i snart 3 hela månader.

Nåja. Bacillerna har hunnit ikapp mig. Tack och godnatt.

Award.

2010-08-08 / 22:20:27


Har inte så stor koll vad det går ut på, men tack Helena :-)


*Som award ska jag/ni kopiera in award-bilden i din/min blogg för att visa att jag/du fått den.
*Tacka och länka tillbaka till den jag/du fick awarden av.
*Ge awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder.
*Skriv 7 intressanta saker om mig/dig själv.


Jag vill skicka vidare till dessa 7 fina bloggare:

- Allex

- Cindy

- Rebecka

- Linda H

- Föglö

- Tiina

- HeidiHär kommer då 7 (o)intressanta saker om mig då...

- Sjukt oekonomisk när jag handlar.
Jag plockar det jag vill ha i kundvagnen, utan att jämföra priser osv. Sen står man i kassan och undrar hur i h*lvete den där halva matkassen kunde kosta 70 euro. Men oj, ett bröd för 6e osv. Inte så ekonomiskt, I know. Har dock blivit bättre i takt med att ekonomin blivit sämre ;-) Tack och lov, kanske.

- Kan inte planera saker.
Eller jag planerar ofta, men vill sällan genomföra det när det väl gäller. Kan handla såväl om vad man ska äta till middag eller fara och träffa någon vän/familj.

- Har extremt svårt att hålla tider.
Jag överskattar ofta mig själv, och tror att jag är snabbare än vad jag är (observera nästa punkt ;-))

- Jag HATAR att vänta på andra.
Haha, alltså på riktigt. Jag kan bli riiiktigt jävla sur om jag får vänta för länge. Ironiskt, med tanke på hur ofta folk får vänta på mig ;-)

- Är beroende av varmrökt lax.
Japp. Hör ni att jag dött av någon form av förgiftning så är det helt säkert pga. att jag ätit alldeles för mycket rökt lax.

- Har fobi för stora folksamlingar.
Har dock blivit betydligt bättre på senare år. Var inte så hemskt länge sen som jag knappt kunde gå på stan utan att börja kallsvettas. Inbillar mig att varenda människa tittar på mig. Som att folk inte har annat att göra såklart :-P

- Fick tvinga mig själv att gilla kaffe.
Jag hatade kaffe förut, var först i vuxen ålder som jag tvingade mig själv att börja dricka det, "för alla andra gjorde ju det" (vadå falla för grupp-trycket ;-)). Nu har jag ju dock svårt att se ett liv utan kaffe. Fast jag var utan i 4 veckor när jag låg inne på sjukhus. (Kunde ev. bero på att man bara fick e.m kaffe på LÖRDAGAR. En dag i veckan?! Vadå snålt?)Som avslutning vill jag tacka alla er som grattat mig, både här, via mess och Facebook.
PUSS OCH KRAM PÅ ER!

Woop.

2010-08-08 / 20:11:39
Efter 3 (ja, T-R-E) lååånga års trååånande efter en crosstrainer, så har jag nu äntligen fått en. Woho! Mycket happy är jag.

Dessutom betydligt mera fancy än någon i närheten av vad jag vågat titta på. Denna har ju funktioner för ALLT, och lite till. Nåja... jag ska slita den med hälsan.

Jag har ju fortfarande problem med att gå i trappor, mina lårmuskler vill absolut inte samma sak som jag vill. Tog upp det med fysio-Ulla sist jag var till H:fors på kontroll, och hon rekommenderade att cykla. Men jag har ingen cykel, och vill inte ha en motionscykel heller (eftersom jag alltid trånat efter en crosstrainer :-P). Men denna tränar ju exakt samma muskler. 2 minuter klarar mina lår, sen funkar det inte mera. Mina ben vill bara sacka ihop.

Nåja, truga på maskinen bara så ska jag väl bygga upp mina muskler på ovansidan av låren snart, så kanske jag kan gå i trappor som folk sen :-)

Mycket lycklig är jag, ja. Bästa presenten ever. Hoppas ni haft en fin helg!

Halvvägs till 50.

2010-08-08 / 09:56:03
Hipp-hipp-hurra, för idag är det min födelsedag :-)

... och Solveigs såklart. En vacker dag står det en naken "brun pojke" i förrådet ;-) Vänta bara.... :-) 

Yes!

2010-08-06 / 11:11:48
Äntligen är det fredag! Och imorgon kommer ALLA barn hit. Alltså, varenda en. På en och samma gång nästan. Det känns härligt. Det har varit så himla tyst här de senaste veckorna, även fast Siri håller liv i lådan. Men åh, vad jag har saknat stora barnen. Och det ska bli jätte roligt att umgås med Max lite också.

Så tro mig, att i helgen är jag uppbokad :-) Och på söndag fyller jag år, och som ni kan gissa så firas den med familjen. Och jag är ruskigt nyfiken på min present som står i barnens rum och väntar. Spännande. Jag drömde den sjukaste drömmen inatt...

Presenten var en bröllopsklänning som F's snorrika mormor och morfar från Finland hade köpt. I bröllopspresent så skulle vi få deras hus i Finland och dom skulle total-renovera det färdigt så som vi önskade. Yeah. Synd att inget av det där stämmer då. Eh. Haha. (Hans mormor o. morfar lever inte, och dom kom från Sverige. Och dom var inte snorrika :-)) 
Det var dock ett problem, klänningen var för liten och jag var jävligt sur i min dröm, för jag önskade mig en crosstrainer, inte en bröllopsklänning. Och utan en crosstrainer skulle jag ju inte komma in i klänningen. Ja, det var helt sjukt iaf. Men det ska väl förhoppningsvis inte stå en för liten bröllopsklänning i sovrummet iaf. Däremot skulle ju inte en crosstrainer sitta helt fel. Eller en symaskin, det skulle jag också vilja ha. Jaja. 

Idag har jag tusen ärenden att göra. Måste hämta ut en massa mediciner. Först till sjukhuset och sen till apoteket. Gud vad jag är trött på alla mediciner. Jag behöver ett nytt sjukintyg också, men alltså, jag orkar faaaan inte ringa och tjata om det igen idag. Skjuter på eländet tills måndag.
Sen måste vi till Ämnäs och släppa in katten igen. Och sen var det något till..... ringa H:fors jo, och boka om min kontrolltid. Det är samma dag som barnen börjar skolan igen. Funkar inte, som ni kanske förstår. Alex första dag i skolan dessutom.


Ha en fin fredag, gott folk!

Lass *smack smack*

2010-08-04 / 22:13:12
När vi kom hem från H:fors sist så påstod mamma att Siri kunde säga "glass". Yeah right, tänkte vi, och skrattade lite. Inget mera med det... tills igår, då F faktiskt tog en glass ur frysen och ungen kommer springandes och ropar "lass, lass" och smaskar med munnen högt och ljudligt. Hah, ungen kan faktiskt säga glass. Mamma imponerad.
Vet dock inte om det är över kunskapen i sig, eller bara att morsan inte överdrev för mig om hennes barnbarns duktighet. Nåja. Det kommer nya ord i förrådet hela tiden. Det är så himla roligt! Även fast man kanske skulle önskat att det var "mamma, jag älskar dig" istället för "glass *smask smask* glass" ;-)

För övrigt så gillar hon inte att hålla någon i handen mera, hon vill knalla på själv. Åt hennes håll, SÅKLART. Så, gissa min förvåning när hon idag tog mig i handen när jag stod i köket. Hon släpar ut mig i hallen, och sätter sina fötter i F's skor och sätter upp händerna på ytterdörren. Heh, någon som vill gå ut? Nåja, jag går in och fortsätter plocka i köket och Siri hämtar mig igen och släpar mig till hallen, men denna gången ger hon mig mina skor och tittar upp på mig med världens hundögon. Haha. Gullungen.

När vi sen väl kommer ut så hittar hon med en gång någonting nytt. Vattenpölar. Great. Jätte roliga att hoppa i också. Får nog lov att införskaffa gummistövlar tror jag :-) Hon är så go, min lilla korv.


Aaaaannars, så har jag träffat Danni idag. Det var himla roligt. Annars har jag inte orkat vara social med någon. Det kommer när det kommer. Antar jag. Nu ska jag dricka upp mitt te, sen är det väl snart dags att krypa till kojjs.

Oh yes!

2010-08-03 / 20:52:24
Efter nästan tre jävla timmar så slog jag ungen min! Hah, yes. Känner mig som ett litet barn. Ett svettigt litet barn. Nåja... 925 kalorier gjorde jag av med under tiden också. Det gillar vi ju. Att bränna fläsk utan att motionera (på riktigt) alltså.

Jag ska sussa gott inatt, efter en lång schöööön dusch :-)

Golf.

2010-08-03 / 16:02:39
Ja, jag har nu spenderat 2 timmar (TVÅ JA, ni läste rätt!) med att försöka slå Andrea i golf (i Wii fit plus). Men eller hur. Vafan, ungen är sju år. Hur svårt kan det vara?! Gaaah....

Ni vet vad jag gör ikväll då. Hon kommer hem på lördag. Jag har tills dess på mig. Det ska förbanna gå. Som sagt, hon är S-J-U år! Aaaaaa..... annoying.

Förklaring.

2010-08-02 / 10:16:39


Sandimmun - de i guldförpackning. Mina absolut viktigaste piller. De är de som är mina immunsuppressiva och de som de mäter koncentrationen av, när jag pratar om Cya konc. Och, det är just de, som jag kommer att äta i resten av mitt liv. Just nu äter jag 1 tabl. 100 mg, och 2 tabl. 25 mg, både morgon och kväll. (300mg per dag)

Cellcept - de lila tabletterna som det finns massor av på bordet. De är också en sorts immunsuppressiva. Jag äter fortfarande 4 st 500mgs tabl. per dag. 2 på morgonen, och 2 på kvällen. (2000mg per dag)

Medrol - Dom små vita som det finns ganska många av också. Det är mitt kortison. Jag äter nu 3 st tabletter på 4 mg styck, per dag, på morgonen (till skillnad från 4 stycken som jag åt tidigare). (12mg per dag)


Dessa tre sorter är de viktigaste. Men jag äter även:

Valcyte - de rosa tabletterna. De är alltså den snordyra medicinen som jag äter för den där infektionen (cytomegalovirus - CMV) som jag absolut inte vill få i detta skede efter transplantationen. Jag äter 2 st 450mg tabl. på kvällen. (900mg per dag)

Cotrim Forte - de stora vita tabletterna. Det är antibiotika, som jag äter morgon och kväll, på måndagar, onsdagar och fredagar. Dosen är 180mg/800mg (innehåller två olika ämnen)

Primaspan - de små vita runda tabletterna. Blodförtunnande. Äter 1 tabl. om dagen, på morgonen. (100mg per dag)

Somac - de små gula tabletterna. Kort och gott, de finns där för att jag inte ska få magsår av alla tusen andra piller jag äter. Tar 1 tablett, på morgonen. (20mg per dag)

Obsidan - de bruna/orangea kapslarna. Järntabletter helt enkelt. För att få mitt HB att stiga. Tar 1 tabl. på kvällen. (100mg per dag)

Mediciner.

2010-08-01 / 21:05:24
Dagens syssla avklarad, dosett-delning.
En veckodos med piller:


En dags-dos:
Känner ni också med min nya lever? Ni förstår min ångest varje söndag när jag ser hur mycket skit jag knaprar?
Yes. Hoppas ni slipper byta ut era organ.