Yes!

2009-11-30 / 16:35:23
Idag har Siri ätit en halv burk potatis/morots-pure. Ungen gapade som bara den! Duktig flicka! :-)

Ett två tre...

2009-11-30 / 10:35:54
Tror ni det vart någon operation?



Rätt gissat... Det blev såklart INTE av... Däremot fick han komma hem redan efter 2 timmars väntan idag, istället för 3 timmar som sist. Antagligen ingen OP före jul nu då.... suck.

Den sista dagen...

2009-11-30 / 07:33:46

.. på November idag då. Och F är borta. Vid 12 skulle han tydligen opereras. Va fan dom jagar dit han till kl. 07:30 kan jag då fan inte fatta. Men men.

Jag är trött. Framför mig har jag Nyhetsmorgon som är standard vid tidiga morgnar, däremot saknas kaffe. Finn fem fel? Eller ett räcker.

Jag har ju varit så extremt upptagen sen klockan ringde 08:00.
Klätt på mig och lagat frukost till Andrea och Alex. Ansträngande utav heeelvete. Nu ska jag iaf snart skicka iväg Andrea till skolan. Sen underhåller Alex sig själv och jag ska jag sitta här och vänta på att bebis tycker att det är dags att vakna.

Det är betydligt lättare att hålla sig vaken när hon är vaken. Jag skulle såååå gärna gå och kasta mig bredvid henne och snarka en stund till............ suck.

Matvägran..

2009-11-29 / 19:00:47
...är förhoppningsvis (peppar peppar) ÖVER. Igår åt bebis för första gången en halv burk pure UTAN att spotta ut. Istället så gapade hon och smaskade i sig. Och idag åt hon en hel portion gröt. Yes. Det ni. Äntligen. Efter snart 2 månaders trugande.

Pappa och Brittis har varit här på kaffe idag också. Annars har vi inte gjort något alls.... Nu ligger det en arg bebis på golvet..... so long.

Lilla julen som var...

2009-11-29 / 12:05:41
Mys. Äntligen är årets bästa "väntan" igång-kickat.

Ungarna hade nästan jul igår. Shit va paket dom fick! Andrea's farmor var hit med paket. 2 var. Sen fick dom av oss, 2 var, plus ett att dela på. Sen fick dom två var av mamma. Och även 2 var av Alex farmor och farfar. Hela vardagsrumsgolvet var fullt av paket.

Dom fick båda 1 vanlig chokladkalender, 1 kinderchoklad kalender, 1 stor lego kalender, 2 påsar godis, kläder och 3 stycken spel sammanlagt. Av oss fick dom "Vem där" att dela på, och jäklar va dom har spelat. Hela kvällen igår och hela dagen idag. Dom var nöjda. Siri fick jätte fina ballerina sockor, leksaker, kläder och en handduk.

Nu väntar ungarna på 1 december så dom får börja med alla sina kalendrar. Framför allt paketkalendern.


Nu sover Siri. Imorgon är det F's OP-dag igen. Jag hoppas verkligen att detta blir gjort nu...!

Ensam..

2009-11-28 / 11:59:56
Jaha. Här sitter man ensam. Ungarna leker och bebis + F ligger och snarkar. Socialt..... vad ska jag göra nu då? Booooooring.....

Speedy...

2009-11-28 / 11:20:12

Förbanna, ungen är SNABB! Såhär hittar man henne om man vänder bort huvudet en stund. Hon gillar bokhyllan. Speciellt att trycka in eller dra ut filmerna. Busfrö.

Igår var F's föräldrar hit på kaffe. Kvällen spenderade vi framför Idol såklart. Lyckan var enorm när Mariette åkte ut. Har aldrig gillat hennes attityd. Urk. Sen tittade vi på Fastforward också. Och sen sängen.

Idag ska vi laga knäck. Eller pröva iaf. Sen ikväll ska vi bara mysa och öppna lillajul-klappar. Ungarna är i extas. Den som väntar på något gott......

Försvårad städning.

2009-11-27 / 11:53:01
Hmpf. Hade inget minne av hur jädra svårt det är att städa med en rörlig bebis på golvet. Har försökt städa wc i typ 2 timmar. Gjort en sak, sen har man behövt gå till vardagsrummet och lyft bort Siri från blomkrukan/kabelhärvan/dvdfilmerna/papperslampan och dyl. Och varje gång lägger man henne mitt på golvet. Sen tar det 2 sekunder. Det försvårar min städning markant.

Nu är iaf golvet svabbat så ska vänta på att det torkar samt att F kommer hem så han kan underhålla bebis när jag tar tag i resten. Imorgon är det lilla jul! Jag tror att jag ser fram emot det mera än ungarna faktiskt :-P

En sekund.

2009-11-25 / 11:40:08

Alltså det går seriöst inte att lämna Siri en sekund ensam mera. Man går på wc och lämnar henne mitt på golvet med massa leksaker. När man kommer tillbaka så har hon rullat fram till tv-bänken och pillar på något hon inte får. Som idag, då hade en liten del av en kabel hängt ner från hyllan, den hade hon ju slitit i (såklart) och dragit ner wii kontollen och låg och tuggade på den... Bra där. Tur att ungen inte har tänder.

Update.

2009-11-23 / 14:11:28
Ja! F har fått OP tid igen! Först ringde han imorse, fanns inge tider sa dom. Sen ringde dom upp vid 12.00 och då fick han tid! Nästa måndag! Underbart, hoppas verkligen att det blir av denna gång.

Vi behöver verkligen ha detta gjort, annars ser jag en ekonomisk undergång om ett par månader när jag börjar på hemvårdsstöd om han då inte skulle blivit opererad.

Gud vilken lättnad! Håll tummarna för att det blir gjort denna gång!

En annan uppdatering är att Jomala social INTE ringde i fredags. Som väntat. Inte har dom ringt idag heller. Fast hon lovade och svor på tisdagen (förra veckan), att under den veckan skulle allt vara klart och hon skulle ringa senast slutet på veckan. Right. Vad ska man säga? Det känns som att det går mera bakåt än framåt. Hur mycket ska man måsta ringa och tjata på att dom ska få något gjort? Om det handlar om barn, borde inte det vara viktigt? Snart har det gått 5 veckor. 5 veckor som dom skulle ringa ETT samtal. Ska det vara såååå jäääävla svårt att få käppen ur röven?

Jaja. Nog om det. Ny vecka har vi, igen. F är på väg till dagis efter Alex. Siri ligger och power-nappar sen 1 timme tillbaka. Tar på krafterna att vara så rörlig som hon blivit mitt i allt. Det är dock sjukt kul när det händer så mycket framsteg på en och samma gång. Fast vi kämpar vidare med maten, hon vill fan inte ha, om det inte kommer ur en flaska. Frustrerande. Kämpat i 1 ½ månad, känns som att hon gjort noll framsteg under den tiden. Nåja, nöjd är hon och upp i vikt går hon så, det är väl ingen fara än så länge.

Om hon inte äter bättre vid 6 månader så ska jag börja kämpa ännu hårdare, tills dess så kan hon nog få nöja sig med mjölk och välling känns det som. Vissa rekomenderar ju att man ska hel-amma till 6 månader så, det är nog bra.

Så fort S vaknar så ska jag lägga på en maskin tvätt. Tills dess ska jag lata mig på soffan. Hejsvejs.

Hemmafruar.

2009-11-22 / 17:04:21

Ja idag har jag träffat Danni, fick låna mera Desperata Hemmafruar. YES! Det var efterlängtat. Så vad tror ni vi ska göra ikväll? :-P

Har varit dålig på bloggfronten. Trött och jävlig. Men, det ska väl bli bättre......
Men nu har jag en arg bebis på golvet...

Over and out.

Eh. Nu sover hon. Igen.

2009-11-20 / 16:55:05
Jag fattar inte. Hon har nu sovit 30 min, och still going strong. Hon är inne på fjärde omgången tupplur idag. Förra gången sov hon 2½ timme, och dom två gångerna före det ungefär 1 timme styck. Hon brukar sova 2-3 gånger per dag. Och det lär hinna bli 5 gånger med, om hon inte tänker ta natt rekord tidigt idag. Men det tror jag inte. 

Vid 18:30 brukar hon sova en halvtimme, för sista gången, för att sen ta natt vid 21.00 tiden.

En annan sak som är konstig idag är att hon inte ätit. 3 flaskor sen jag slet upp henne kl. 08.00 imorse. Klockan är snart 18:00. TRE stycken! Och hon har inte ätit upp någon av dom klart, druckit ca 150ml per gång. Mycket märkligt det med. Har t o m försökt halv-tvinga henne att äta, men då bara spottar hon ut och kastar sig bakåt. Hon har betett sig extremt underligt idag. Inte alls sig själv. Förutom humöret, hon har nog varit jätte glad faktiskt. Förutom när hon blivit trött. Då har hon blivit galen.

Normalt äter hon ju på rutin, med ganska jämt 3 timmars mellanrum mellan målen, och då brukar hon sluka en flaska, åtminstone 180ml brukar hon få i sig. Och sover, varje dag, i princip samma tider.

Hoppas natten blir bra. Eh, har dock inte så höga förhoppningar om det.

Baklänges.

2009-11-20 / 09:05:20
Shit vilken fart Siri har fått nu. Inte nog med rullandet, eller att hon börjat flytta på sig (som en klocka), nu är det även ålning a'la bakvänt. Hon lyfter upp överkroppen och trycker ifrån med armarna. Och det går undan! Man lägger henne på hennes lekmatta, 2 min senare så ligger hon på heeelt andra sidan rummet.

Här händer det grejer i en rasande fart! Har hänt MASSOR sen hon blev 5 månader förra veckan. Jätte roligt är det! Fast man måste passa henne lite, vi har ju inte ett dugg barnsäkrat här. Dvd hyllan kommer att bli populär sen när hon märker hur kul det är att kasta alla filmer på golvet.... hmpf.

Klaga.

2009-11-20 / 07:43:34
Nu är jag tillbaka här efter ett litet uppehåll då, haft fullt upp, fast ändå inte.

Det har nog inte hänt så mycket. Igår kväll var Linda här och drack kaffe. Annars har vi väl bara varit hemma och underhållt bebis. Kvällarna har varit lika lugna, suttit och spelat mest, yatzy och farkle. Viktigt det där, att vara social med bara F, hjärtat mitt.

Nästa helg är det lilla jul. Jag har så sjukt svårt att hitta på en present till F. Vad ska man ge? Det är ju skit svårt det där. Jag vet vad han vill ha, men det har jag inte råd med, och även om jag skulle ha, så tror jag inte att han skulle få det. Dels för att det är "för mycket" för lilla jul och skulle överträffa hans riktiga julklapp sen, och dels efter att man läst Allex blogg. Haha. (En PS3 med andra ord :-P)

Han har det inte så lätt han heller. Fast det gäller min riktiga julklapp. Jag önskar mig inget annat än en badrock. Så det hoppas jag iaf att han ger mig. Han tycker det är alldeles för lite. Men han får skylla sig själv när han inte kan inprovocera. Jag vill ju inte ha något annat än en badrock. Punkt.

Eller jag vill ha, en ny dator, m.m.... bla bla bla. Men nu pratar vi realistiska saker.

Iaf, idag är han i Sverige. Han ska "titta", och handla lite mat, blöjor osv. Han kommer hem med tidiga båten igen. Skönt. Det är jobbigt när han är borta. Jag saknar honom så mycket då. Det är hemskt vad beroende man kan bli av någon.

För övrigt så kan jag säga att efter att F ringt upp ALLA nummer under Jomala Socialkansli i telefonkatalogen, så kom han till sist fram till någon och kunde bli kopplad till den "bortkopplade" tanten som varit på möte i ett par veckor (eh!?) Hon skulle höra av sig i slutet på veckan........ (jädra mähän) Idag är det fredag och hon slutar väl vid 14-tiden. Så hon har ett par timmar på sig att ringa.

Han har heller inte fått någon OP tid ännu. Jag blir så fruktansvärt arg! Om några månader slutar min mammapeng och jag får hemvårdsstöd. Jag vägrar sätta S hos dagmamma men jag vet fan inte hur vi ska klara oss ekonomiskt, om inte han börjat jobba då. Och det bådar inte gott, eftersom läkaren sa att det åtminstone är 3 månaders rehabilitering efter operationen. Jag kan heller inte lämna S hemma med honom, när han har armen i paket. Så jag vet fan inte hur vi ska lösa det.

Nu vart det långt. Och bara en jävla massa klagande. Sorry. 

A trip down memory lane.

2009-11-18 / 13:00:12
Det ska komma ut ett nytt Super Mario spel till wii på fredag. Det kanske ni sett på reklamen? Precis som det gamla hederliga Super Mario 3 som man hade när man va liten. Jag blev helt sentimental. Det SKA jag (vi) ha! Även fast jag ska måste skylla på att det är för ungarnas skull.

Urk. Jag har sovit riktigt kasst inatt. Verkligen. Men, världens bästa älskling tog upp Lilla S imorse när han steg upp, och jag har soooovit. Fan va skönt det var. Iaf tills grannen fortsatte med renoveringarna. Jag blir så trött på det där. Tycker att hela lägenheten borde blivit renoverad från grunden vid detta laget.

Annars vet jag faktiskt ingenting idag. Alex hade också bara lite öm arm idag. Hur kan småttingarna slippa så lindrigt undan? Jag lär väl vara halvdöd sen när jag tar den där sprutan.

Nu sover Siri, gulle städar köket, och jag sitter här och väntar på att Andrea ska komma hem från skolan. IDAG ska hon till Oskar. Vi hade lite beslutsångest, men vi kom överens om det igår, så så blir det. Haha. Det är inte lätt det där. Hoppas att hon kan komma hem till lilla jul, så Alex får sällskap nu när han skulle bli hemma. Får se vad Oskar säger.

Men nu ska jag sätta på kaffe.

Nöffarspruta.

2009-11-17 / 19:49:50
Idag var jag med Alex till bvc för att få nöffarsprutan. Dom skulle egentligen INTE ha vaccinerat idag, men eftersom det hade varit så mycket folk igår så måsta dom göra det idag med.

Det fick vi i misstag höra imorse när vi var där med Lilla S på kontroll. Så det var ju tur, annars skulle vi köat med alla andra hundra imorgon. 

Idag när vi kom dit var det bara 3 i kön före oss, så vi kom in fort. Alex var jätte duktig och bara grimaserade lite.

Andrea har fortfarande inge andra biverkningar än lite ont i armen. Så det är ju jätte bra.

Siri har varit ett monster idag efter hon fick sin spruta imorse. Grinig och skrikig. Hon fick sitt livs första Panadol supp. Sen somnade hon, och sov läääänge. Nu är hon på liiite bättre humör, men ändå inte "normalt". Nåja, det ska väl vara bättre till imorgon.

5 månaders kontroll, BVC

2009-11-17 / 11:42:43
Ja då var vi hemkomna från BVC. 

Prinsessan är 5 månader och 1 vecka.
Hon väger 7595 g och är 65,1 cm lång.
(Ökat 3 cm på längden sen 4 månaderskollen, och gått upp 800g.)

Längd-kurvan steg nu lite. Bra tillväxt denna gång tydligen. Dock är fortfarande lite under medel om jag inte såg fel.

Vikt-kurvan gick ner. Mellan 2 o. 3 månader så gick hon från "-1" till "+1" på kurvan. Och hon har sen dess hållt sig stadigt på "+1". Jämn tillväxt. Nu hade den dock sjunkit, och låg mellan "+-0" och "+1".

Mammas lilla tjockis. Vaccin fick hon också, för vad vet jag inte exakt. Tror inte hon märkte av att hon fick sprutan heller. Hon bara log och såg glad ut. Efteråt studsade hon runt i F's famn som ingenting så, fina grejer.


Andrea har inte fått så mycket biverkningar av nöffe-vaccinet. Ännu iaf. Lite öm i armen bara sa hon. Så, hoppas det håller sig så bara. Ikväll ska vi vaccinera Alex.

Inställt.

2009-11-16 / 09:16:37
Men åh, F kom hem för en stund sen. Operationen vart inställd. För mycket akuta operationer sa dom. Märkligt tycker jag. Dom hann ta alla blodprover, EKG samt kirurgen hann rita på axeln där dom skulle operera. Och sen mitt i allt fick han gå hem. Bittert?

Operationen skulle måste göras inom 4-6 veckor. Relativt akut då. Det sa dom i MARS! Sen föll han som bekant ur systemet, och hade tydligen aldrig varit på någon väntelista även fast dom sa det. Och nu, inställt. Något som borde varit extremt akut vid detta lag. Han skulle ringa och boka ny tid imorgon. Får se när det blir av sen. Suck.

Och nu måste jag bräka ur mig att Jomala social är nog ett jävla kocko-näste det med. Hur svårt kan det vara att få tag på någon där?! F ringde på ena telefonen, personen var sjuk sa ett meddelande. Ringde på ett annat nummer. Den personen satt i möte enligt telesvar. Gör dom inget annat än att sitta i möte? Vet inte hur många gånger under hösten han ringt dom, och kärringen varit upptagen, så han har lämnat ringbud. Ringer hon upp? Nej!

Och nu var det över 3 veckor sen han pratade med henne och hon skulle ta tag i saker, och sen ringa upp honom. Ska det ta 3 veckor för henne att ringa ett samtal och sen ringa upp honom? Märkligt. Sen får han skit för att folk tror att han inte bryr sig. Så fort M flyttat och allt var klart, så ringde han soc för att försöka få någon ordning på detta. Men allt jobbar emot honom känns det som.

Och sen får man anonyma kommentarer, som fortfarande stör mig, om att han inte tar hand om sitt barn. Sen han blev pappa för första gången för 8 år sen, så har han inte gjort annat än att ta hand om barn, egna och INTE EGNA. Han har fan gjort allt för dom och suttit hemma glatt medans kärringarna vart ute och gjort annat. En stor jävla eloge till honom som orkat, ensam. Det finns inte många karlar som tagit så mycket ansvar över barn som han gjort. Så skämmas borde ni göra, som påstår annat! (även fast ni inte läser detta så, nu har jag fått klaga lite :-P, känns bättre ;-)) 

Kaffe och nyhetsmorgon.

2009-11-16 / 07:52:01
Ja, har just väckt barnen också. Lilla S ligger på golvet och fiser, och Andrea o. Alex äter frukost. Ska just skicka iväg Andrea till skolan.

F är på sjukhuset. Klockan 10.00 ska han opereras. Jag vill bara att det ska vara över nu... Jag saknar honom redan.

Andrea ska till Oskar idag e.m istället för torsdag, hon får komma hem ½ vecka tidigare sen istället. Ganska skönt att han jobbar som han gör, 1 vecka jobb, 2 veckor ledigt, gör att man lite kan ändra om det behövs. Som nu tex. Pga. att hon ska vaccineras mot nöffarsjukan i skolan idag.

Det blir mycket för mig känner jag med tanke på hur vanligt det har varit att man blir rätt kass efter den sprutan. F ska opereras, och när han kommer hem får han inte lyfta eller göra något alls i princip. Och lär ha jävligt ont. Och imorn ska lilla S till rådis på 5 månaders kontroll, och då ska hon vaccineras, och kan få biverkningar av det. Plus att Alex är hemma och ska underhållas. Och på onsdag ska han vaccineras mot svinis, och då blir väl han med kass säkert.

Åh, det känns så skönt med skyddad blogg, ni kan inte förstå, jag behöver inte välja mina ord mera. Det känns bra att veta precis vem som läser. Så man vet vem som vet vad sen :-P

Men nu ska jag klä på lilla S. Återkommer.

Nervöst.

2009-11-15 / 21:27:43
Åh, jag är så sjukt nervös inför F's operation imorgon. Jag veeeeeet, han ska "bara" operera axeln, men ändåååå... "Det finns alltid risker vid nedsövning", vet ni väl?

Nervös. Gulle säger "det går nog bra"... NOG?! Vadå nog?! Det är ju tveksamt om man säger nog... *nojjar*

Mätta.

2009-11-15 / 16:10:39

Då har vi ätit. Och brödet är på jäsning. Lilla S håller på att bajja låter det som. Spännande.

Har just skrämt upp både Andrea och Alex. Berättade att dom skulle vaccineras för nöffarsjukan. Alex hatar sprutor. Och Andrea ville inte bli sjuk efter hon tagit den. Nåja, drog till för att skrämma dom att ta det utan att klaga, och sa att dom kunde dö om man fick nöffarsjukan istället. Delvis sant. Men. Inte så pedagogiskt sagt kanske.

Så nu är dom väl med på att ta den iaf. Andrea ska bli vaccinerad i skolan imorgon, och Alex måste jag ta med till HC för att få det gjort. Det verkar som att det sprids fort som fan på denna lilla holme nu. Man blir lite nervös faktiskt. Med tanke på mitt kraftigt nedsatta immunförsvar så dör jag helt säkert i den där jävla influensan. Med min tur.


För övrigt så har min gullebulle just bytt blöja på Lilla S, han tröttnade väl på att jag satt här och skrev istället och hon luktade skit. Ajjabajja, dålig mamma.

Jag hatar även orginal-designen på denna blogg. Ska göra om den så fort jag orkar. Ge er till tåls.

Bakeoff.

2009-11-15 / 15:31:54


Denna ska vi baka ikväll. Ska bli mycket spännande och se vad det blir av det! Men den ser ju god ut i alla fall.

Lilla S sover fortfarande. Eller igen kanske det heter. Jag trodde hon skulle skippa e.m tuppluren idag men tydligen inte.

Nu fortsätta med maten. Återkommer.

Hej.

2009-11-15 / 14:20:33
Jaha, då har man bytt blogg igen. Förhoppningsvis för sista gången. Denna verkade betydligt bättre. Vi får väl se :-)

Enjoy.

Välkommen till min nya blogg!

2009-11-15 / 14:10:26